Nová Škoda Octavia: první oficiální fotografie

02.10.2008 09:27

 

 

Novou podobu Škody Octavia představila 1. října mladoboleslavská automobilka ve světové premiéře na večeru koncernu Volkswagen na autosalonu v Paříži. foto: Škoda Auto

 

Přední světlomety jsou nově tvarované a výraznější. Všimnout si lze i mohutnější masky chladiče a jednodílného nárazníku. Inovace zadní části vozu se nese ve znamení nových krytů zadních světel. Mírné designové úpravy působí vesměs pozitivně.


 

 Aktualizováno

V interiéru najdete novou řadou rádií a navigačních systémů. Nový design dostal i volant, přístrojový panel s bílým podsvícením, ovládací prvky klimatizace a nové dekory dveřních lišt a středového panelu. Všechny výbavové stupně (Classic, Ambiente a Elegance) nabídnou také nové potahové látky.

Příspěvkem k aktivní bezpečnosti vozu jsou nové xenonové světlomety s natáčením.

Škoda Octavia facelift (2009):. Interiér faceliftovaného modelu si možná spletete s větším Superbem. Foto Škoda Auto
Ke změnám došlo také pod kapotou, kde se objeví nový motor, koncernová benzínová jedna-čtyřka TSI s výkonem 90 kW. Přeplňované benzínové motory o objemu 1,4 a 1,8 bude možno kombinovat se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG

Expozici společnosti Škoda Auto je možné navštívit na pařížském autosalonu v hale číslo čtyři.

O tom, že se v Paříži ukáže faceliftovaná Octavia, jako první informoval server Novinky.cz na základě tajných informací přímo z mladoboleslavské automobilky.

Škoda Octavia facelift (2009):. Zezadu se toho mnoho nezměnilo. Foto: Škoda Auto

Zpět