Hermiona: S herectvím končí, jde studovat!

23.09.2008 13:49

 

 

Autor: AFP
 

Širokou veřejností je uznávána jako anglický herecký sexy talent, ale Emma Watson se rozhodla pověsit na chvíli herectví na hřebík a vrátit se do školy.

18letá herečka prohlásila, že poté co dokončila natáčení pokračování Harryho Pottera, se chce plně koncentrovat především na získání akademického titulu.

Poslední díl série Harry Potter a relikvie smrti se začíná natáčet příští rok, ale kniha byla rozdělena do dvou filmů, aby zůstal komplexní děj a obsah.

Poté, co Emma Watson získala roli Herminy Grangerové, vyrůstala díky své slávě pod bedlivým dohledem veřejnosti. Společně dalšími herci Danielem Radcliffem a Rupertem Grintem dokončí práci na posledním dílu příští podzim. A producenti souhlasili, že pokud to bude nezbytné, tak posunou natáčení, aby Emma časově stíhala své vzdělávání se.

"Chtěla bych jít na univerzitu, abych si udělala akademický titul. Takže to znamená, že si dám malou přestávku v hraní," říká Emma Watson. "Samozřejmě jsem zkoušela skloubit mé vzdělání s kariérou herečky, ale nemyslím si, že by to bylo možné, když se připravuji na dokončení školy. Teď prostě potřebuji jen studovat," dodala mladá herečka.

Její role v sérii o Harry Potterovi jí v současnosti vynesla něco kolem 15 milionů liber. Za poslední díl dostane další tři miliony. Navzdory tvrzení, že si teď vydělala peníze a do konce života nemusí pracovat, se Emma utvrdila v tom, že její sláva nebude stát v cestě jejímu vzdělání. Herecká star, která studuje na Headingtonské škole v Oxfordu, již na této škole dosáhla titulu bakaláře z anglické literatury, zeměpisu a umění.
Nyní po roční pauze ve studiu uvažuje o tom, že dokončí univerzitu buď v Británii nebo v USA.

"Jsou tam skvělé univerzity a budou mi určitě k užitku. Pokud zůstanu v Anglii, budu dělat anglickou literaturu, pokud odjedu do Ameriky, tak budu studovat svobodná umění," řekla pro Daily Telegraph.

Autor: INT, luk
Zpět